Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ZandsculpturenrouteZandsculpturenroute

Speeltuin RuttenSpeeltuin Rutten

WellerwaardWellerwaard 

 

 

 

Wist u dat?

Op 15 minuten fietsen ligt de gezellige watersportplaats Lemmer aan het IJsselmeer en de Friese meren. Lemmer heeft een oud centrum met terrasjes aan het water, leuke winkels, verschillende cafés en veel bezienswaardigheden zoals het Woudagemaal, de Lemstersluis, de Fiskerhaven en de vuurtoren van Lemmer. Het mooie brede strand van Lemmer ligt op loopafstand van het centrum, hier kunt u in de zomer heerlijk afkoelen en genieten van een hapje of drankje bij de Beach Club. Lemmer is één van de mooiste dorpjes van Friesland.

 

De gemeente De Fryske Marren is een waterrijk gebied met bekende meren als het IJsselmeer, Tjeukemeer en Groote Brekken. Deze meren zijn geschikt voor alle vormen van waterrecreatie en daarmee is het gebied uniek in Nederland. Wat De Fryske Marren nog meer aantrekkelijk maakt zijn de aangrenzende boscomplexen in Gaasterland en het Kuinderbos, fiets – en wandelroutes en de bloemenvelden in de kop van de Noordoostpolder. Wandel met uw kind eens één van de kabouterpaden zoals die in Oudemirdum.

In de buurt kunt u verschillende pittoreske stadjes zoals Sloten, Stavoren en Workum vinden. Deze steden zijn onderdeel van de Elfstedentocht en zijn zeker een bezoek waard! Kortom of u nu wilt wandelen, fietsen of lekker luieren het kan allemaal bij ons op camping Boerengroen!

 

Voor meer informatie over evenementen in de omgeving van Lemmer: 

www.hartvanlemmer.nl

www.vvvzuidwestfriesland.nl

Toeristen informatie Flevoland

 

De mooie, grote speeltuin van Rutten ligt op slechts 1,2 km afstand van ons vandaan. In de rustig gelegen en overzichtelijke speeltuin staan, voor iedere leeftijd, passende en gevarieerde toestellen. In de speeltuin vind je onder andere een skatebaan, een pannakooi, meerdere glijbanen, klimrekken en een kabelbaan.

 

Natuur- en recreatieterrein Wellerwaard op 14 km afstand te vinden is en je hier heerlijk kunt vertoeven voor een dagje strand of wandelen rondom de Casteleyns plas? Laatste is een voormalige zandwinput. Beleef het in de Wellerwaard.                                             

  De bronafbeelding bekijken

Het leven op een boerderij echt een 'way of life is'? Dit wordt vooral bepaald door de grilligheid van het weer, markt en vandaag de dag door de toenemende regeldruk van de overheid. 

 

Er ieder jaar in het mooie nabij gelegen Kuinderbos een nieuwe zandsculpturen route wordt gemaakt met een veranderend thema. Zeker een bezoekje waard. www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/kuinderbos. Daarbij is er ook een gebied van 71 ha waar uw hond los mag lopen. Dit laatste kunt u ook doen op het hondenstrandje in  Lemmer en bij de Casteleynse plas.           

 

Vanaf april gaat er weer van alles in de grond en worden de schuurwerkzaamheden afgerond. Vanaf dan vind het werk op het land plaats totdat er in september weer gerooid gaat worden. Zodra de gewassen er klaar voor zijn en het land het toelaat worden de vele producten weer uit de grond gehaald waarna het grootste deel in de schuur wordt verwerkt. U zult dit zeker tijdens uw bezoek meekrijgen. Tijdens het campingseizoen zijn boeren druk bezig op het land.

De bronafbeelding bekijken De bronafbeelding bekijken

Er veel meer in de omgeving te doen is? Zowel bij mooi of bij slecht weer is er voor ieder wat wils. Een kleine greep; de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, Sybrandy's speelparkSubtropisch zwembad in Joure, het Kameleondorp in Terherne, Recreatiepark Netl in Kraggenburg en Aqua Zoo in Leeuwarden of boek eens een buitenrit in het bos bij Manage NOP. Onze mini camping is een geweldige uitvalsbasis zo in het uiterste puntje van de Noordoostpolder met Friesland binnen handbereik en Overijssel op een steenworp afstand.

 

In beide kampeerwagens vind u oude afbeeldingen van vroegere tijden akkerbouw. Op het terrein staat een wagen en ploeg waar voorheen 1 PK voor stond. Dat is tegenwoordig wel anders.

 

Strand Lemmer Strand Lemmer